СБУ повідомила про підозру ексведучому телеканалів Медведчука

Колишній ведучий телеканалів Віктора Медведчука та лідер забороненої в Україні політпартії «Союз лівих сил» Максим Гольдарб отримав підозру.

Про це повідомила пресслужба СБУ у четвер 19 жовтня.

Повідомляється, що на початку повномасштабної війни він втік із Києва до рф, де почав публічно підтримувати збройну агресію проти України.

Гольдарб публікував прокремлівські повідомлення на власних каналах у соцмережах із загальною аудиторією понад 140 тисяч користувачів. Також він розповсюджував фейкову інформацію про діяльність вищого військово-політичного керівництва України, «інсайди» про нібито «плани» європейських країн «анексувати» територію на заході України, розповіли в СБУ.

Також він неодноразово брав участь у телемостах з російськими пропагандистами, які готували постановочні сюжети для телеканалів тимчасово окупованого Криму та ток-шоу в рф.

На підставі зібраних доказів Максиму Гольдарбу повідомили про підозру за статтями про колабораційну діяльність, виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії росії проти України, глорифікацію її учасників (ч.6 ст.111-1, чч. 2, 3 ст. 436-2) ККУ).

Наразі тривають заходи щодо встановлення його місцезнаходження та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила проросійській пропагандистці Діані Панченко про підозру у державній зраді. Вона також працювала на телеканалах Медведчука. Також повідомлялося, що спільники Медведчука, які готували держпереворот, отримали тюремні терміни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО