Суд дозволив заочне слідство стосовно ексзаступника директора «Сетаму»

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на проведення заочного розслідування стосовно колишнього заступника генерального директора з електронних торгів та розвитку державного підприємства «Сетам» Максима Ворніка, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до справи екснародного депутата Сергія Скуратовського.

Таке рішення 27 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У рішенні не вказується прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Ворніка.

«Клопотання задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного (Максима Ворніка – ред.) у кримінальному провадженні №62019000000001257 від 08.08.2019», – вказується в рішенні.

Раніше антикорупційний суд заочно заарештував Ворніка, оскільки він переховується від слідства. Підозрюваного оголосили в розшук.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу та іншим особам у завданні понад 112 млн грн фінансовій установі. За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього депутата Сергія Скуратовського.

За версією слідства, у 2019 році Скуратовський, будучи фактичним власником низки юридичних осіб, здійснював забудову земельної ділянки на околиці Києва. Будівництво проводилося за кредитні кошти під заставу збудованого в майбутньому багатоквартирного житлового комплексу, земельних ділянок та низки особистих порук (в тому числі і самого народного обранця).

З метою уникнення іпотечних зобов'язань та отримання можливості продати збудовану житлову нерухомість народний депутат із залученням начальника відділення Головного слідчого управління СБУ (на теперішній час особа обіймає керівну посаду в Центральному апараті ДБР), керівника підрозділу АРМА, керівництва державного підприємства «Сетам», а також оцінювачів організував протиправне відчуження права вимоги банківської установи через відповідне Нацагентство та держпідприємство.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО