НАБУ і САП викрили депутата Волинської облради

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на одержанні 35 тисяч доларів неправомірної вигоди депутата Волинської обласної ради.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про депутата від партії «За майбутнє» Валентина Кошельника.

«За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Волинській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції на одержанні неправомірної вигоди у сумі 35 тисяч доларів викрито депутата Волинської обласної ради», – інформує САП.

У НАБУ розповіли, що депутат Волинської облради вимагав неправомірну вигоду від фізичної особи, яка мала намір придбати земельну ділянку у Волинській області з метою подальшого створення на ній підприємства з утилізації відходів. В обмін на «винагороду» депутат обіцяв забезпечити ухвалення місцевою радою низки рішень необхідних для отримання земельної ділянки у власність.

Протягом квітня-травня поточного року депутат одержав у вигляді «завдатку» частину неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч доларів, а після отримання залишку у сумі 25 тис. дол. та обміну їх на євро з метою замести сліди був затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

«Вирішується питання про повідомлення посадовцю про підозру. Детективи перевіряють причетність до вчинення злочину інших осіб», – зазначили в НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради. Раніше Вищий антикорупційний суд ухвалив угоду з депутатом Рівненської облради.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО