Окупанти ризикують розділити свої сили, намагаючись зупинити наступ ЗСУ – розвідка

Військові російської федерації не покидають спроби зупинити контрнаступ українських військ на півдні. Та тим ризикують самі розділити свої сили.

Про це повідомляє британська розвідка.

Відомо, що на Оріхівському напрямку у Запорізькій області українські війська вийшли на головну лінію оборони росіян. При цьому окупанти, продовжують власний наступ у районі Куп'янська.

«Російські війська, що складаються переважно з 58-ї загальновійськової армії та підрозділів Повітряно-десантних військ Росії, намагаються зупинити український контрнаступ, водночас продовжуючи власний наступ на північній осі навколо Куп'янська», – йдеться в повідомленні.

Розвідники вважають, що російські війська, ймовірно, намагаються відволікти ЗСУ від контрнаступу, тим самим змусивши їх розділити свої сили між Оріховим і Куп'янськом. Однак при цьому є ризик, що саме загарбники можуть розпорошити свої сили.

«Враховуючи те, що росія досягла скромних успіхів під Куп'янськом після початку українського контрнаступу в червні, вона, швидше за все, намагатиметься скористатися цим, продовжуючи постачати ресурси на цю вісь. Однак рф ризикує розділити свої сили, намагаючись запобігти українському прориву», – додають у британській розвідці.

Нагадаємо, для утримання півдня України в умовах контрнаступу ЗСУ російські військові розгорнули «резервну армію». Для цього вони передислокували підрозділи з Луганської області.

Генштаб ЗСУ повідомляв, що українські війська ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Протягом минулої доби, 1 вересня, відбулось 45 бойових зіткнень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО