Заволодіння 1200 га землі на Київщині: двох фігурантів заарештували

Вищий антикорупційний суд заарештував колишнього позаштатного радника ексголови Державного агентства земельних ресурсів Сергія Тимченка Євгена Сингаєвського. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до заволодіння понад 1200 га землі під Києвом.

Таке рішення 17 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У документі не вказується прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Сингаєвського.

«Клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Євгена Сингаєвського – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів з дня його фактичного затримання. Визначити підозрюваному заставу у розмірі 5 000 000 грн», – ідеться в рішенні.

У разі внесення коштів на підозрюваного покладуть наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатись із населеного пункту, де знаходиться його місце фактичного проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні, а також свідками; здати на зберігання до НАБУ свої паспорти громадянина України для виїзду за кордон та носити електронний браслет.

Також антикорупційний суд заарештував пособника у схемі Валерія Самойленка. Альтернативою йому визначили 2 млн грн застави. У разі внесення коштів на нього покладуть такий самий перелік обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

Раніше антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру народному депутату Анатолію Гуньку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО