Справу ватажка «ЛНР» Пасічника передали до суду

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо так званого голови ЛНР Леоніда Пасічника.

Про це повідомив Офіс генпрокурора у четвер, 17 серпня.

Пасічнику інкримінуються умисні дії з метою зміни кордонів території та державного кордону України, публічні заклики до їх здійснення за попередньою змовою групою осіб, а також участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч.2 ст.110, ч.2 ст. .28, ч.5 ст.111-1 ККУ).

За даними слідства, з 2018 року Пасічник після так званих чергових виборів очолив незаконно створену псевдореспубліку. А 20 вересня 2022 року «ватажок ЛНР» підписав фейковий закон «Про референдум «ЛНР» щодо входження до складу росії на правах суб'єкта рф».

При цьому Пасічник систематично заявляв у пропагандистських місцевих та російських ЗМІ про необхідність приєднання «республіки» до рф.

На основі фейкового документа було організовано підготовку підставного голосування, яке пройшло у тимчасово захопленій ворогом частині Луганщини. А після оприлюднення результатів Пасічник звернувся до президента росії із пропозицією про прийняття «ЛНР» до складу рф.

30 вересня 2022 року так званий голова ЛНР під час зустрічі з російським диктатором путіним підписав незаконний договір про приєднання тимчасово захопленої території Луганської області до росії.

Пасічника судять в Україні заочно.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року ватажку «ЛНР» Пасічнику та ще 8 організаторам псевдореферендумів повідомили про підозру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО