У ГУР допускають, що росія може вдатися до ракетного тероризму на День Незалежності України

Агресивна росія може вдатися до чергового акту ракетного тероризму на День Незалежності України.

Такий сценарій допустив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

«Це може трапитись на день раніше або на день пізніше. Або тривати кілька днів і кілька хвиль. Власне, я не думаю, що це може здивувати когось з українців. У цій ситуації рекомендації залишаються ті самі, які діють весь час повномасштабної війни: чуєш тривогу – йди в укриття. Але мушу сказати також, що День Незалежності України – це наше найголовніше державне свято. За неї боролись дуже багато поколінь українців, і ця боротьба триває сьогодні. Це мотивація для усіх Сил безпеки та оборони нашої держави продовжувати свою завзяту та креативну роботу», – сказав Скібіцький в інтерв'ю Obozrevatel.

При цьому він наголосив, що не в українських містах, а в росії мають тривожитися перед нашим Днем Незалежності – бо поки окупанти на нашій землі, в рф не буде спокійного життя.

Нагадаємо, у Повітряних силах заявили, що Україні потрібно бути готовою до можливих обстрілів ворога у будь-який день, у тому числі у святковий.

На День Незалежності у 2022 році у Києві та областях України було оголошено рекордну кількість повітряних тривог, але масованих обстрілів не було.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО