Антикорупційний суд заарештував нардепа Гунька

Вищий антикорупційний суд узяв під варту народного депутата від фракції «Слуги народу» Анатолія Гунька, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 9 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє «Слово і діло».

Під час засідання прокурор САП просив заарештувати нардепа з альтернативою 50 млн грн застави. Він розповів, що, за даними слідства, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали від представника сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агроформ-2019» Нікуліним.

Кошти вони отримали за надання державних земель для обробітку. Цими землями користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. Зокрема, йшлося про ДГ «Тучинське», яке розташоване в селі Тучин Рівненської області. Як стверджував прокурор, за кожен 1 га землі необхідно було сплатити 130 доларів. Загалом ішлося про 1700 га за 221 тисячу доларів. З цієї суми необхідно було передати завдаток у 85 тис. дол, а решту – після збору врожаю.

«Клопотання детектива НАБУ, погодженого генеральним прокурором – задовольнили. Застосувати до підозрюваного Анатолія Гунька запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб, тобто до 7 жовтня включно. Взяти підозрюваного Анатолія Гунька під варту в залі суду», – йдеться в рішенні.

Одночасно політику визначили альтернативу у вигляді 30 млн грн застави. У разі внесення коштів він вийде зі слідчого ізолятора під наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Київської області без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками, підозрюваними та іншими особами; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили нардепа Гунька та двох його спільників на одержанні $85 тисяч неправомірної вигоди. Пізніше нардепу та ще одній особі повідомили про підозру. Ще один фігурант наразі розшукується.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО