Затримано юрисконсульта «Партії Шарія», який виявився російським агентом

Служба безпеки України затримала в Одесі ще одного агента Генштабу ЗС рф (відомого як ГРУ). Зловмисник передавав ворогові розвідувальні дані.

Про це повідомила пресслужба СБУ 3 серпня.

За даними слідства, зловмисником є приватний юрист, який раніше був помічником-консультантом кількох депутатів із фракції «Партії Шарія» в одній з райрад Одеської області.

«Він передавав агресору цілі для повітряних ударів по місту, відстежував місця дислокації та переміщення українських підрозділів ППО, звітував про наслідки «прильотів» ракет та ударів дронами-камікадзе», – йдеться у повідомленні.

У СБУ уточнюють, що після повномасштабного вторгнення росії він разом із дружиною виїхав у тимчасово окупований Сімферополь, де з власної ініціативи звернувся до «військового комісаріату Криму».

«Там одесит був завербований кадровим співробітником 3-го оперативного відділу 316-го розвідувального центру російського гру Григорієм Івановим. Він працював під прикриттям і представився співробітником ФСБ», – наголошується у повідомленні.

Шпигун дав підписку про негласну співпрацю на користь росії, йому дали псевдонім «Diezel».

«Фігурант отримав $500 «авансу» за провадження розвідувально-підривної діяльності проти України. І після цього повернувся до Одеси для збору розвідданих», – додали в СБУ.

Слідчі повідомили агента про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зараз він перебуває під вартою.

Також планується повідомити про підозру у шпигунстві його російського куратора. Крім того, контррозвідка СБУ ідентифікувала дружину зрадника, яка зараз проживає в Санкт-Петербурзі і також співпрацює з російським ГРУ, отримуючи щомісячну «платню».

Нагадаємо, у вересні 2022 року Верховний Суд остаточно заборонив діяльність «Партії Шарія». У липні цього року блогеру Шарію повідомили про ще одну підозру у держзраді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО