Ще один нардеп від «Слуги народу» подав заяву про складання мандату

Народний депутат від партії «Слуга народу» Андрій Холодов написав заяву про складання депутатських повноважень.

Про це у своєму Facebook повідомив голова Верховної ради Руслан Стефанчук у понеділок, 31 липня.

«Відповідно до пункту 1 частини другої статті 81 Конституції України та пункту 1 статті 4 закону України «Про статус народного депутата України» повідомляю про складання повноважень народного депутата України», – зазначено у документі.

За словами Стефанчука, заява Холодова буде розглянута на найближчому пленарному засіданні парламенту.

Зазначимо, у липні журналісти проекту «Схеми» оприлюднили розслідування про Андрія Холодова. У ньому сказано, що Холодов виїхав із України у січні 2023 року і з того часу не повертався. Півроку він не відвідує засідання Ради та не голосує.

За даними журналістів, нардеп перебуває із сім'єю за кордоном, у тому числі на Кіпрі, де має сімейний маєток. Також з'ясувалося, що Холодов за кордоном будує сімейний бізнес – його дружина стала співвласником салону краси у Відні.

За даними джерел «Схем», востаннє Холодов був в Україні 21 січня 2023 року. Перед цим він пробув в Україні 10 днів, виїхавши 17 грудня 2022 року і повернувшись 11 січня цього року.

Всього з початку повномасштабного вторгнення Холодов 12 разів виїжджав із України.

За даними джерел «Схем», щонайменше, у червні та липні 2022-го, а також травні та липні 2023-го він перебував на Кіпрі. Там «Схеми» раніше знайшли у власності сім'ї Холодових маєток – біля узбережжя у місті Лімасол.

За даними на сайті Верховної ради, Холодов жодного разу не голосував у парламенті після 21 січня 2023 року. За весь 2022 рік він брав участь у половині голосувань у сесійній залі (46,75% голосувань). При цьому він дистанційно відвідує засідання комітету ВР з фінансів, податкової та митної політики, де є заступником голови (підключається по відеозв'язку).

Нагадаємо, минулого тижня до гучного скандалу потрапив Юрій Арістов – уже колишній нардеп зі «Слуги народу». Зі ЗМІ стало відомо, що в середині липня Арістова помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на Мальдівах. Нардеп разом із дружиною та дітьми до 22 липня знаходився на території Мальдівської Республіки.

СБУ та ДБР провели обшуки у Арістова. У нього вдома вилучили паспорти для виїзду за кордон із відповідними відмітками, інші документи.

У фракції «Слуга народу» обіцяли розібратися в ситуації, і одразу після цього Арістов подав заяву про дострокове складання мандату.

27 липня Рада позбавила Арістова депутатського мандата за відпочинок на Мальдівах під час війни. А вже 28 липня суд обрав Арістову запобіжний захід.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО