ВАКС продовжив арешт двох фігурантів справи про підкуп експосадовця УЗ

Вищий антикорупційний суд продовжив арешт колишнього заступник директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексія Онисимюка, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 19 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Онисимюка до 21 липня. Альтернативою йому визначили 13,42 млн грн застави. Детектив НАБУ і прокурор САП просили продовжити арешт у межах строку розслідування. ВАКС клопотання задовольнив.

«Клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного (Олексія Онисимюка – ред.) - задовольнити. Продовжити підозрюваному строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою у державній установі «Київський слідчий ізолятор» на 36 днів, тобто до 23 серпня 2023 року включно з можливістю внесення застави у розмірі 13 420 000 грн», – ідеться в рішенні.

Також суд продовжив до 23 серпня арешт Ігоря Бутанова, якого НАБУ і САП підозрюють у наданні неправомірної вигоди Онисимюку. Одночасно суд визначив Бутанову альтернативу у вигляді 30 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО