Апеляція ВАКС закрила справу депутата Полтавської облради

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала обвинувальний вирок і звільнила від відповідальності депутата Полтавської обласної ради від фракції «За майбутнє» Олега Дядика у зв'язку зі спливом строків давності.

Таке рішення 18 липня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Дядика винуватим у недостовірному декларуванні. Його оштрафували на 34 тисячі гривень і заборонили протягом 2 років з дня набрання сили вироком обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування. Сторона захисту подала скаргу на це рішення. Однак вже після початку розгляду апеляції у справі спливли строки давності і тому адвокат Дядика подав клопотання про закриття справи.

«Клопотання задовольнити. Вирок Вищого антикорупційного суду від 24 березня 2023 року скасувати. На підставі пункту 1 частини 1 статті 49 ККУ звільнити обвинуваченого Олега Дядика від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України у зв'язку із закінченням строків давності. Закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Олега Дядика на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України», – оголосив рішення суддя Олександр Семенников.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Полтавської облради Олега Дядика. За версією обвинувачення, він у щорічній декларації за 2020 рік не зазначив факт перебування у його власності понад 2 млн грн статутного капіталу компанії «Міт Магнат», хоча він є єдиним засновником цього підприємства. Крім того, політик приховав факт отримання прибутків від діяльності на цьому підприємстві та не відобразив свої фінансові зобов'язання за отриманими у попередніх роках позикою та договором лізингу на суму понад 1,2 млн грн.

Як наслідок, внесені до декларації відомості відрізняються від достовірних на понад 3,47 млн грн, що більш ніж у 500 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО