НАБУ вилучило телефон директора департаменту Житомирської ОВА

Національне антикорупційне бюро вилучило мобільний телефон iPhone 14 Pro, який належить директорці департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної військової адміністрації Інні Хоменко.

Про це йдеться в рішенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 21 червня, повідомляє «Слово і діло».

У самому документі не вказується прізвище посадовця, однак, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Інну Хоменко.

Як відомо, 25 квітня НАБУ провело обшук у приміщенні Житомирської ОВА. Також слідчі дії проходили в житлі директорки департаменту регіонального розвитку ОВА Хоменко. У неї вилучили мобільний телефон іPhone 14 Pro, пароль до якого посадовиця відмовилася надати. Тому детектив призначив комплексну судову телекомунікаційну та комп'ютерно-технічну експертизу.

«Апеляційну скаргу адвоката в інтересах третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт - (Інни Хоменко – ред.) залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 03.05.2023 - без змін», – ідеться в рішенні.

Вказаний телефон був вилучений у межах справи за фактом імовірного зловживання службовим становищем посадовцями Житомирської ОВА. Детективи досліджують факт розірвання Житомирською ОВА договорів з приватним підприємством «Автомагістраль» на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Вподальшому Житомирська ОВА уклала аналогічні договори з тотожним предметом за завищеними цінами з ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» та ТОВ «Будівельна компанія «Будальянс Груп».

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ проводили слідчі дії в Харківській обласній військовій адміністрації. Про обшуки у ХОВА «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку та підтвердили у Харківській ОВА. Зазначається, що кримінальне провадження розслідується за фактом ймовірного розкрадання гуманітарної допомоги.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО