У Литві вважають за необхідне зміцнити східний фланг НАТО у разі «переїзду» Пригожина до Білорусі

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що НАТО доведеться посилити східний фланг, якщо керівник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин залишиться в Білорусі.

Таку заяву він зробив після засідання Ради безпеки країни, в ході якого обговорювався заколот в росії, пише Голос Америки.

«Якщо Пригожин або частина групи «Вагнера» опиниться в Білорусі з неясними планами і неясними намірами, то це означатиме лише те, що нам необхідно ще більше посилити безпеку наших східних кордонів», – сказав литовський президент.

Також щодо подій в росії він висловився у Twitter.

«Сьогодні на Державній раді оборони ми уважно розглянули події в росії, режим якої стає дедалі вразливішим. Ми також взяли до уваги, що Білорусь стала притулком для військових злочинців», – написав лідер Литви.

Він підкреслив, що «контроль кордонів НАТО та оборона його східного флангу – це найважливіше».

«Складна безпекова ситуація вимагає додаткових заходів. Ми повинні бути готові до будь-якого сценарію», – додав Науседа.

За його словами, саміт НАТО у Вільнюсі дасть оцінку новим обставинам.

Крім того, Науседа вважає, що в майбутньому російський диктатор володимир путін може зіткнутися зі значно більшими проблемами, ніж під час заколоту.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон відреагував на заколот Пригожина і вказав на «крихкість» російської армії.

Також російські ЗМІ повідомляють про зникнення Пригожина. Востаннє його бачили у Ростові.

Також повідомлялося, що Пригожина можуть ліквідувати у Білорусі.

Раніше прессекретар путіна Дмитро Пєсков розповів деталі домовленостей із Пригожиним.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО