У Міноборони показали, як виглядає Bradley після прямого влучання з «Граду»

У Міністерстві оборони показали, як виглядає бойова машина піхоти Bradley, яку використовують українські військові, після прямого влучання з «Граду».

Фото та історію оприлюднила заступниця міністра Ганна Маляр.

На першому фото – підбита бронемашина, а на другому – її екіпаж, який успішно евакуювався після влучання. Машина вже перебуває на ремонті.

«З 47-ї бригади пишуть подробиці: на бойовому завданні «Бредлі» отримав пряме влучання ракети в башту та загорівся. Екіпаж безпечно евакуювався, а механік-водій (на третьому фото) відвів бронемашину на безпечні позиції та загасив. Наслідки — легка контузія у одного з воїнів. Цей приклад доводить, що заявлена виробником бронемашин непересічна бойова живучість — не просто слова. «Бредлі» допомагає зберегти найцінніше —життя військовослужбовців. А сталь завжди можна відновити», – написала вона.

Раніше ЗМІ писали, що за кілька днів контрнаступу Україна втратила 16 американських Bradley – 15% від загальної кількості переданих США. У Пентагоні таку інформацію не змогли підтвердити.

Нагадаємо, днями США виділили Україні новий пакет військової допомоги на 325 млн доларів. Там, зокрема, заявлено 15 Bradley.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО