Зеленський у зверненні подякував воїнам з-під Бахмута за «ті новини, які ми очікуємо»

Президент Володимир Зеленський подякував бійцям Збройних сил України на Бахмутському напрямку за «ті новини, яких очікуємо».

Про це він заявив у своєму традиційному вечірньому зверненні.

«Перше – я вдячний кожному нашому воїну, усім нашим захисникам і захисницям, які дали за цей день саме ті новини, яких ми очікуємо. Бахмутський напрямок – молодці, воїни! Ми бачимо, як істерично росія сприймає будь-який наш крок там, усі наші зайняті позиції. Ворог знає, що Україна переможе. Вони це бачать. Вони це відчувають завдяки вашим ударам, воїни, і зокрема на Донеччині. Дякую за це!», - зазначив він.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні хочу особливо відзначити кілька наших бойових підрозділів. Це 5-та окрема штурмова бригада та 57-ма окрема мотопіхотна бригада, які вміло, рішучо та результативно захищають наші позиції, знищують окупантів та, головне, рухаються вперед.

  • Друге – продовжуємо нашу роботу щодо санкцій проти росії. Готуємо наші кроки, нові кроки для ще більшого обмеження російського військового потенціалу. Кожен у світі, хто так чи інакше допомагає державі-терористу обходити санкції, кожен у світі, кого Росія використовує для постачання зброї, компонентів, обладнання – кожен такий суб’єкт має відчути повну силу вільного світу.

  • Третє. Провів сьогодні тривалу й дуже змістовну нараду щодо трансформації нашої країни, нашого життя – зараз і після перемоги. До прикладу, сьогодні у форматі уряд, Офіс, РНБО обговорили енергетичну галузь та в широкому сенсі – аграрне виробництво. Не лише відновлення того, що Україна мала, а розвиток і розширення з урахуванням глобальної ролі України для продовольчої та енергетичної безпеки Європи та світу.

  • Сьогодні в Києві був міністр закордонних справ Великої Британії. Хороша зустріч, корисні переговори й нове посилення наших країн, нашої безпеки. Я подякував за всю надану Україні оборонну підтримку і особливо – за ракети «Сторм Шедоу», які проявили себе надзвичайно ефективно на передовій. Ми продовжили розмову щодо нової коаліції захисту життя – коаліції «Петріотів». Крок за кроком рухаємось із партнерами до того, щоб зробити цю коаліцію такою ж працюючою заради життя й захисту свободи, як і всі інші наші оборонні коаліції, які вже створені.

Нагадаємо, що Зеленський хоче зустрітися з президентом Бразилії.

Раніше він заявив, що Україна проаналізувала, як країні-агресору вдається обходити санкції.

Нещодавно Зеленський заявив, що Україна готова до контрнаступу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО