Папа Римський розповів, з яким проханням до нього звернувся Зеленський

Папа Римський Франциск розповів про те, як пройшла його нещодавня зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Заяву щодо візиту українського лідера до Риму понтифік зробив в інтерв'ю Telemundo.

У Франциска запитали, чи говорив він із Зеленським про мирне врегулювання війни росії проти України.

Папа відповів, що ні – головною темою переговорів стала депортація українських дітей до росії та можлива допомога Ватикану у їхньому поверненні.

«Зеленський попросив мене про одну велику послугу – щоб я подбав про дітей, яких відвезли до росії. Про посередництво вони не так мріють, бо український блок справді дуже сильний: за ними вся Європа, США. Те, в чому він зацікавлений, і з приводу чого він просить співробітництва, це спроби повернути дітей в Україну», – зазначив Франциск.

Понтифік додав, що повернення окупованих земель України є політичною проблемою.

«Мир буде досягнутий того дня, коли Україна та росія зможуть говорити. Або один з одним, або через посередників. Якщо вони не говоритимуть…це політичне питання», – заявив Папа.

Нагадаємо, зустріч Франциска із Володимиром Зеленським відбулася 13 травня, вона тривала близько 40 хвилин.

Під час нещодавнього візиту до Угорщини Папа Римський заявив, що Ватикан бере участь у «миротворчій місії», щоб спробувати покласти край конфлікту між росією та Україною. При цьому згодом українська сторона заявила, що нічого не знає про цю місію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО