ВАКС відправив під цілодобовий арешт ексзаступника директора «Украероруху»

Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати колишнього першого заступника директора державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» («Украерорух») Ігоря Касьяненка і відправив його під цілодобовий домашній арешт.

Таке рішення 16 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Касьяненку 1,07 млн грн застави. Однак ці гроші ніхто не вніс і тому детектив НАБУ просив змінити запобіжний захід підозрюваного на тримання під вартою.

«Клопотання детектива НАБУ про зміну запобіжного заходу у межах кримінального провадження - задовольнити частково. Змінити підозрюваному (Ігорю Касьяненку – ред.) запобіжний захід у виді застави на запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати житло без дозволу детектива, прокурора, слідчого судді або суду, строком до 27 червня 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Суд також зобов'язав Касьяненка: прибувати за вимогою; не відлучатися із Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування з низкою осіб та носити електронний браслет.

Нагадаємо, за даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк». Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн грн збитків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО