Апеляція ВАКС доконфіскувала майно колаборанта Сальдо

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду доконфіскувала активи колаборанта, колишнього мера Херсона Володимира Сальдо, який наразі є ватажком окупаційної адміністрації захопленої частини Херсонської області.

Таке рішення 17 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд конфіскував такі активи Сальдо: низку земельних ділянок у Херсоні; житлові приміщення в готелі 3279,9 кв. м у Херсоні; нежитлові приміщення загальною площею 304,2 кв. м в окупованій Ялті, Крим; паркувальні місця в окупованій Ялті; трьохповерхову будівлю в Херсоні; житловий будинок 236,7 кв. м у Херсоні; квартиру площею 135,1 кв. м в окупованій Ялті, смт Ореанда; квартиру площею 128,5 кв. м в Одесі; квартиру 36,8 кв. м в Херсоні; 99,86% від загальною кількості акцій ПрАТ «КАШТАН»; 30% від загальною кількості акцій ПрАТ «ДЕЛЬТА-СЕРВІС» і автомобіль Volvo XC90 2020 року випуску.

Однак суд відмовився задовольнити позов щодо 55,56% статутного капіталу ТОВ «БЕБКО-АВТО» і 40% статутного капіталу ТОВ «КОНКА». Тому Мін'юст подав скаргу.

«Апеляційну скаргу Міністерства юстиції України задовольнити. Рішення ВАКС від 9 травня 2023 року в частині відмови в задоволенні позову щодо стягнення у дохід держави майна, яке зареєстровано на ім`я (дочки Сальдо Ірини – ред.) скасувати. У цій частині постановити рішення, яким позовні вимоги Мін'юсту задовольнити. Стягнути в дохід держави активи, а саме: 55,56% статутного капіталу ТОВ «БЕБКО-АВТО»; 40% статутного капіталу ТОВ «КОНКА». В іншій частині рішення ВАКС від 09 травня 2023 року залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, раніше правоохоронці провели обшуки у головного колаборанта Херсонської області Володимира Сальдо. Пізніше Служба безпеки України повідомила про підозру помічникам колаборанта Сальдо, а саме: депутату Генічеської міськради від забороненої партії ОПЗЖ Віктору Разумному і колишньому керівнику текстильного комбінату на Херсонщині Сергію Рибачку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО