ВАКС конфіскував активи колаборанта Сальдо

Вищий антикорупційний суд конфіскував частину активів колаборанта, колишнього мера Херсона Володимира Сальдо, який наразі є ватажком окупаційної адміністрації захопленої частини Херсонської області.

Таке рішення 9 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Позовну заяву Міністерства юстиції до Сальдо Володимира Васильовича, Сальдо Ірини Володимирівни, Сальдо Любові Павлівни, інших осіб та приватних компаній про застосування санкцій – задовольнити частково. Застосувати до Сальдо Володимира Васильовича санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції», – оголосила рішення головуюча суддя Катерина Сікора.

Судді конфіскували на користь держави: низку земельних ділянок у Херсоні; житлові приміщення в готелі 3279,9 кв. м у Херсоні; нежитлові приміщення загальною площею 304,2 кв. м в окупованій Ялті, Крим; паркувальні місця в окупованій Ялті; трьохповерхову будівлю в Херсоні; житловий будинок 236,7 кв. м у Херсоні; квартиру площею 135,1 кв. м в окупованій Ялті, смт Ореанда; квартиру площею 128,5 кв. м в Одесі; квартиру 36,8 кв. м в Херсоні; 99,86% від загальною кількості акцій ПрАТ «КАШТАН»; 30% від загальною кількості акцій ПрАТ «ДЕЛЬТА-СЕРВІС» і автомобіль Volvo XC90 2020 року випуску.

Нагадаємо, раніше правоохоронці провели обшуки у головного колаборанта Херсонської області Володимира Сальдо. Пізніше Служба безпеки України повідомила про підозру помічникам колаборанта Сальдо, а саме: депутату Генічеської міськради від забороненої партії ОПЗЖ Віктору Разумному і колишньому керівнику текстильного комбінату на Херсонщині Сергію Рибачку.

Також СБУ повідомила про підозру свого колишнього керівника Олександра Якименка, який очолив окупаційні «органи безпеки» у зайнятій ворогом частині Херсонщини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО