Президент Чехії застеріг Україну від прийняття поспішних рішень щодо контрнаступу

Україна має ретельно підготуватися до контрнаступу, оскільки ЗСУ можуть і не отримати другого такого шансу до кінця цього року.

Таку заяву зробив президент Чехії Петро Павло, яку цитує The Guardian.

На нещодавніх зустрічах у Києві з Володимиром Зеленським та Денисом Шмигалем він попередив українське керівництво про те, що ЗСУ більше не мають елемента несподіванки, який сприяв наступу в Харківській та Херсонській області.

Він зокрема звертався до прем'єр-міністра України із закликом «не прискорювати темп до того, поки війська не будуть повністю готові».

«Мабуть, у них є відчуття, що немає всього необхідного, щоб успішно розпочати операцію. Тому в когось може виникнути спокуса підштовхнути їх до демонстрації результатів», – заявив чеський президент.

За його словами, Україна може зіткнутися з «жахливими втратами» внаслідок контрнаступу, і тому керівництво країни не може дозволити собі провалити наступ.

«Бо це дуже складно у плані підготовки особового складу, логістики боєприпасів, постачання пального. Цього року може випасти лише один такий шанс, тому він має бути успішним», – наголосив Павло.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков нещодавно сказав, що Україна у «глобальному сенсі» готова до контрнаступу. Він також назвав три складові успішного контрнаступу ЗСУ.

Раніше видання Politico розповіло, що Україна перед контрнаступом посилає якнайбільше хибних сигналів, щоб збити рф з пантелику.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО