У Кремлі заявили, що розглядають «найрізноманітніші» варіанти відповіді на атаку дронів

Росія розглядає «найрізноманітніші» варіанти відповіді на атаку безпілотників на Кремль.

Про це на брифінгу заявив речник путіна Дмитро Пєсков, передає РИА Новости.

«Найрізноманітніші, не міг би (розповісти про варіанти відповіді Кремля). Звичайно, тут я ніяких деталей вам наводити не можу. У будь-якому разі може йтися лише про продумані, зважені і відповідні інтересам нашої країни кроки», – заявив Пєсков.

Він додав, що за «українською атакою» на Кремль стоять США: «Такі спроби від цього відхреститися і в Києві, і у Вашингтоні – вони, звісно, абсолютно сміховинні. Ми добре знаємо, що рішення про такі дії та про такі теракти приймаються не у Києві, а саме у Вашингтоні. А Київ уже виконує те, що йому кажуть робити».

При цьому у зв'язку з атакою володимир путін не планує жодних спеціальних звернень чи засідань Ради безпеки. За словами Пєскова, російський президент сьогодні працює у кремль, а на атаку відреагував «спокійно»: «Президент завжди у таких складних, екстремальних ситуаціях зберігає спокій, зібраність, чіткість в оцінках, у командах, які він роздає, тому в цьому плані нічого нового не відбулося».

Крім того, через удар по Кремлю не планують скасовувати парад на 9 травня у Москві. Більше того, путін настільки не злякався «замаху», що виступатиме з трибуни.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не причетна до атаки безпілотників на Кремль.

Дмитро Медведєв, у свою чергу, заявив, що російське керівництво має вдатися до «фізичного усунення Зеленського».

На думку експертів ISW, росія могла сама інсценувати атаку.

Видання The New York Times пише, що хто б не стояв за атакою, росія може використати її як привід для ескалації війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО