Резніков оцінив можливість закінчення війни дипломатичним шляхом

Дипломатичний шлях закінчення війни можливий, але малоймовірний.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю РБК-Україна.

«Дипломатичний шлях можливий, коли слабшають ресурси агресора, але він все одно хоче щось виторгувати. Він захоче виторгувати зняття якихось санкцій, можливість щось продавати, торгувати, щоби за щось жити. Його конкретні власники скарбниці захочуть нею скористатися, вони захочуть перестати бути ізгоями, щоб їхні діти десь навчалися. Вони шукатимуть, торгуватимуться. А торг - це вже дипломатія. Тільки у ній головна одиниця - цифри», - сказав Резніков.

Міністр оборони зазначив, що дипломатичний шлях закінчення війни можливий, але малоймовірний за нинішнього керівництва рф.

«Однозначно, ні. Думаю, вже з тими, хто змінить їхній режим. Вони можуть залишитися ідеологічно тими ж, але прізвища будуть іншими і їм буде легше кивати на попередників, мовляв, це вони все зіпсували», - сказав голова оборонного відомства.

Він додав, що для України важливо вийти і всьому світу довести, що зміна територій силовим шляхом неможлива у сучасному світі.

«Раз домовилися в 1991 році, включаючи Росію, що це наші міжнародно визнані кордони - усі, вони непорушні. І всі, хто їх порушив, повинні зазнати краху, поразки, а найголовніше - понести покарання», - заявив Резніков.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков визнав, що очікування у суспільстві від контрнаступу України дещо «перегріті».

Також він заявив, що українцям після війни слід розвивати культуру військової професії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО