Голова Полтавського райсуду передавала фсб дані про захисників Маріуполя

Очільниця Полтавського районного суду працювала на фсб і «зливала» дані про захисників Маріуполя.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що на російську спецслужбу посадовиця вийшла за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення рф.

«На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді. Після захоплення південного міста жінка добровільно залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області», - йдеться у повідомленні.

У Службі безпеки кажуть, що там вона познайомилась з представником фсб і дала йому згоду на співпрацю.

«Наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення «Азов» з Маріуполя до району Мангуша. Тоді за її «наводкою» загарбники намагалися виявити місцезнаходження українських військових», - йдеться у повідомленні СБУ.

Однак, влітку минулого року жінка виїхала на підконтрольну Україні територію, де згодом влаштувалась до Полтавського райсуду.

Правоохоронці змогли викрити зрадницю і поетапно задокументували злочинні дії.

Наразі їй про підозру за статтею державна зрада, вчинена в умовах воєнного стан, та вирішується питання щодо відсторонення фігурантки від посади та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила понад 300 зрадників з початку повномасштабного вторгнення.

Раніше повідомлялося, що український військовослужбовець перейшов на бік ворога та передавав росіянам інформацію про стратегічні об'єкти у Миколаївській області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО