ЗСУ відбили майже 40 атак окупантів за добу

Українські військові відбили 39 атак противника на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Як і раніше, найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар'їнку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 3 ракетних ударів, 13 авіаційних ударів і здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей.

На Лиманському напрямку противник наступальних дій не здійснював.

Тривають бої за Бахмут. Крім того, на Бахмутському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Богданівка, Хромове та Кліщіївка.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії неподалік населених пунктів Північне та Первомайське Донецької області – успіху не мав.

На Мар'їнському напрямі минулої доби ЗСУ відбили численні атаки російської армії в районі населеного пункту Мар'їнка.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не здійснював, на Запорізькому та Херсонському напрямах – продовжує вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удар по зенітно-ракетному комплексу. Також збиті два розвідувальні безпілотники. Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили зенітно-ракетний комплекс, 4 райони зосередження особового складу та радіолокаційну станцію агресора.

Нагадаємо, на відео «Слово і діло» можна побачити, як виглядала підготовка російських військ до вторгнення в Україну із супутникових знімків.

Як пише видання Politico, Україна перед контрнаступом посилає якнайбільше хибних сигналів, щоб спантеличити росію щодо того, де і коли може бути завдано удару.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО