10 років колонії: розглянуть скаргу на вирок пособнику екслісника Януковича

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила підготовку до розгляду скарги на вирок колишньому директору ТОВ «Лістрейд» Сергію Олексієнку, якого САП обвинувачує в пособництві колишньому голові Державного агентства лісового господарства Віктору Сівцю та його дружині Марині Журавльовій в одержанні неправомірної вигоди та легалізації коштів.

Таке рішення 18 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд за апеляційними скаргами обвинуваченого (Сергія Олексієнка – ред.) та його захисників адвокатів, а також адвоката в інтересах (Віктора Сівця – ред.), (Марини Журавльової – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 14 лютого 2023 року на 10:00 8 травня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС засудив Олексієнка до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати адміністративно-господарські посади строком на три роки та конфіскацією майна. Суд застосував спеціальну конфіскацію на 1,441 млн доларів та 1,220 млн євро, які розміщені на рахунках дружини ексочільника держагенства у Швейцарії.

Нагадаємо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій заочно повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму $3,7 млн та 10,8 млн євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами. У цій же справі обвинувачують Олексієнка, він допомагав в одержанні неправомірної вигоди.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО