Екснардеп закликав підтримати російську окупацію, йому повідомили про підозру

Колишній народний депутат України третього скликання від забороненої комуністичної партії роздавав жителям Харківщини «агітки» на підтримку окупантів, його під час комплексних заходів викрили правоохоронці.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що після початку повномасштабного вторгнення чоловік підтримав російських загарбників та вирішив допомагати їм у війні проти України.

«Зловмисник власноруч роздавав проросійські агітаційні листівки мешканцям Харківського району та намагався переконати їх у «правильності» дій кремля. Ініційована СБУ комплексна судова психолого-лінгвістична експертиза підтвердила незаконність дій ворожого агітатора», - йдеться у повідомленні.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за статтею: виготовлення та поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України.

За даними New Voice, підозру отримав Павло Тищенко з села Вільховатка Харківської області. Був керівником проросійської організації «Трудова Харківщина» та брав активну участь у проросійських мітингах.

Раніше Міністерство юстиції подало позов про конфіскацію активів колаборанта, колишнього мера Херсона Володимира Сальдо, який наразі є ватажком окупаційної адміністрації захопленої частини Херсонської області.

Нагадаємо, на Вінниччині під час комплексних заходів Служба безпеки затримала доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки Юрія Турульова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО