Попри напруженість, Міноборони рф та «вагнерівці» об'єднали зусилля для захоплення Бахмута – ISW

Незважаючи на те, що між керівництвом Міністерством оборони рф та очільником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним є напруженість, бойовики «Вагнера» таки отримують сучасні засоби для захоплення Бахмута.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти ISW вважають, що перепризначення командувача повітряно-десантними військами рф Михайла Теплінського вказує на те, що російське Міноборони прагне до тіснішої співпраці з «вагнерівцями», незважаючи на міжусобиці. Це потрібно для завершення захоплення Бахмута.

Також аналітики зазначають, що помітно зменшилась кількість публічних нападок Пригожина на Міноборони.

Крім того, за словами російських воєнкорів, «вагнерівці» застосовують у Бахмуті танки Т-90. Це є ознакою того, що керівництво рф виділило бойовикам сучасніші засоби для захоплення міста.

Також фахівці ISW вказують на те, що відповідальність за наступальні операції в Україні російське військове командування, вірогідно, перекладає на повітряно-десантні війська ПДВ) рф.

Проте, вважають експерти Теплінський скоріше за все не зможе повернути ПДВ попередню «елітність» через великі втрати в Україні. Причиною, на яку вказують аналітики, є те, що підрозділи доукомплектовуються погано підготовленим мобілізованим персоналом. Це матиме довгостроковий вплив на боєздатність підрозділів.

Нагадаємо, Міноборони росії і «вагнерівці» покращили взаємодію, наступають на Бахмут – про це заявили у розвідці Британії.

Також повідомлялося, що у боях за Бахмут росіяни залучають найпрофесійніші підрозділи.

Стало відомо, що Пригожин запропонував путіну оголосити про завершення війни і зосередитись на вже захоплених територіях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО