ВАКС не заарештував підозрювану одеську суддю Салтан

Вищий антикорупційний суд відмовився взяти під варту суддю Київського районного суду міста Одеси Людмила Салтан, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у вимаганні та одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди. Їй визначили 2,013 млн грн застави.

Таке рішення 13 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурор САП, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваної Людмили Салтан запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2,013 млн грн», – оголосив суддя.

На неї також поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Одеської області без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, 29 березня 2023 року НАБУ і САП викрили суддю Київського райсуду Одеси Людмила Салтан «на гарячому». За даними слідства, служителька Феміди отримала кошти від громадянина за ухвалення позитивного рішення у цивільній справі на його користь. Її викрили одразу після одержання неправомірної вигоди.

31 березня керівник антикорупційної прокуратури повідомив Салтан про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Пізніше Вища рада правосуддя дозволила заарештувати Салтан.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО