Ташева розповіла, скільки росіян в'їхали до Криму за час окупації

За час окупації Криму туди незаконно переїхали від 500 до 800 тисяч росіян. Після звільнення півострова вони будуть видворені.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказала постійна представниця президента України у Криму Таміла Ташева.

«Ми радимо їм раніше їхати з окупованого Криму, поки у них є така можливість. Для тих, хто не послухається, в українському законодавстві є така процедура як примусове видворення. Майже всі громадяни рф, які в'їхали в Крим за час окупації, в'їхали незаконно. Вони не звертались до українських міграційних органів», – заявила Ташева.

Оскільки колективне видворення населення, згідно з нормами міжнародного права, є незаконним, видаватимуться індивідуальні рішення – цим після деокупації займатимуться українські міграційні органи.

Щодо майнових питань, то Україна не визнає підписані в Криму угоди, якщо вони не були паралельно зафіксовані згідно з українським законодавством. «Ми все це верифікуватимемо, дамо час для перереєстрації угоди за українським законодавством», – додала Ташева.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що Україна зможе за п'ять-сім місяців звільнити окупований Крим.

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав 12 кроків для деокупації Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО