Стало відомо, на який термін призупинили імпорт українського зерна до Польщі

Імпорт українського зерна до Польщі призупинили щонайменше до липня.

Про це заявив заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальськи.

«Європейський Союз не зробив нічого, щоб допомогти польським фермерам, а ефективність дій пана Роберта Телюса, нового міністра, у перші години за підтримки як прем’єр-міністра, так і президента, що також стало результатом переговорів з президентом Зеленським, показали, що ми здатні спілкуватися з Україною і призупинити імпорт щонайменше до липня», – повідомив він.

Заступник міністра зауважив, що польсько-українська домовленість у справі зерна є лише першим кроком. Він пропонує ввести мита на всю сільськогосподарську продукцію з України.

«Ми допомагаємо Україні, але ми маємо бути транзитною країною. Вся продукція повинна відправлятися через Польщу, вони не повинна шкодити польським фермерам, польським виробникам і викликати кризу, пов'язану з продовольчою безпекою», – додав Ковальський.

Відомо, що вже цього вівторка, 11 квітня, польський міністр Телус зустрінеться на кордоні з представниками аграрних організацій з п’яти інших країн.

Нагадаємо, 7 квітня у Румунії фермери протестували по всій країні та вимагали підвищення компенсацій від ЄС через імпорт зерна з України, що призвів до зниження цін на їхню продукцію.

Того ж дня на прикордонному переході у Дорогуську міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус зустрівся з українським колегою Миколою Сольським, щоб обговорити проблему потрапляння українського зерна до країни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО