САП скерувала до суду справу посадовця поліції Сумської області

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Сумській області Романа Шевченка та адвоката Євгена Руднєва, яких обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«7 квітня 2023 року прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням одного з керівників слідчого управління ГУ Національної поліції у Сумській області (посада вказана на момент вчинення злочину) та його спільника – адвоката в одержанні неправомірної вигоди», – інформує відомство.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця СУ ГУ Нацполіції Сумщини та адвоката. Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, посадовець Нацполіції вимагав від підприємця надати йому неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, а також підбурював до надання грошей нібито керівництву прокуратури області.

Свої послуги слідчий поліції оцінив у 10 тисяч доларів, однак згодом «сторгувався» на 8000 дол. Кошти мали передати двома траншами за посередництва спільника-адвоката. Працівника поліції та його спільника було затримано після одержання ними частини обумовлених коштів у розмірі 5000 дол. У березні 2023 року НАБУ завершило розслідування цієї справи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО