У Краматорську завершили евакуацію після прориву дамби

У Краматорську на Донеччині завершили всі евакуаційні заходи після прориву дамби у вівторок, 4 квітня. Внаслідок надзвичайної події ніхто не постраждав.

Про це повідомляє hromadske, з посиланням на мера Краматорська Олександра Гончаренка.

Як розповів міський голова, із зони підтоплення 7 людей погодились евакуюватись до «Пункту незламності», інші - житимуть у родичів.

У ЗМІ зазначають, що мешканці скаржаться на затоплення будинків вище рівня поясу та пошкодження майна.

Своєю чергою відповідні служби наразі укріплюють мішками з піском конструкцію дамби. Було ухвалене рішення не перекривати місце зливу, оскільки рівень води вже впав.

Водночас, у ДСНС поінформували, що врятували 3 людини, ще 14 були евакуйовані, з них 2 дітей. Психолог продовжує надавати допомогу постраждалим.

Зазначається, що наразі надзвичайники проводять аварійні роботи щодо зниження пропускної спроможності водоскидного шлюзу.

Нагадаємо, що вчора у Краматорську через стрімке танення снігу прорвало частину дамби, через що кілька приватних будинків було затоплено.

У 2021 році окупований Крим постраждав від руйнівних потопів. Повінь спричинили зливи, перша порція яких обрушилася на Крим в ніч на 17 червня. Відтоді «велика вода» практично не полишала півострів – аж до 7 липня дощі затоплювали все нові і нові кримські міста. Масштабний збиток, завданий потопом, є прямим наслідком безгосподарності окупантів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО