Ексспівробітник «Беркуту» причетний до знущань над депортованими українськими дітьми – The Insider

Колишній співробітник «Беркуту» Валерій Астахов, який брав участь у подіях на Євромайдані зі сторони силовиків, причетний до застосування насильства та залякування депортованих українських дітей.

Про це повідомляє видання The Insider.

Астахова впізнав хлопчик, який розповів виданню про побиття українських дітей у таборі.

23 березня в Україну повернулися 17 дітей, яких окупаційна влада Херсонської області у жовтні відправила «на відпочинок» до дитячих таборів до анексованого Криму. Замість десяти днів діти провели там півроку.

Після повернення в Україну діти розповіли, що їх били, їм погрожували та тримали у підвалі.

Так, у таборі «Дружба» в Євпаторії Астахов відводив дітей до підвалу, показував залізний ціпок і погрожував, що за підтримку України битиме.

Зазначається, що не всі діти зіткнулися в таборах із жорстоким поводженням, але всі говорять про погані умови та неякісну їжу.

Відомо, що у 2014 році Астахов уже вивозив дітей зі Слов'янська до Ростовської області росії. За інформацією російського видання «Комерсант», тоді було вивезено 38 осіб, у тому числі 21 дитину, їх супроводжував Астахов.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт президента рф володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Вони звинувачуються у незаконному викраденні дітей із території України.

Після цього в росії заявили, що готові повернути 56 викрадених з України дітей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО