У «Слузі народу» не виключили посилення мобілізації в Україні через ядерну зброю рф у Білорусі

Ймовірно, що Україні доведеться посилити мобілізацію через розміщення ядерної зброї росії в Білорусі, оскільки це призведе до необхідності утримання другого фронту силами ЗСУ.

Про це заявив голова парламентської фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі CNN.

За його словами, через дії російського терористичного режиму доведеться створювати ще вісім бригад ЗСУ, і укомплектувати їх особовим складом.

«Якщо вони дійсно серйозні в цьому рішенні, ми стикаємося з відкриттям другого фронту протягом більш ніж 1000 кілометрів. Це буде реальний виклик, щоб закликати ще більше людей в армію. Ми будемо потребувати 8 нових бригад для контролю цієї лінії. На щастя для нас, територія там з безліччю боліт, через які складно прориватися. Контроль над дорогами скоротить можливі напрямки для нас» – зазначив він.

25 березня президент росії володимир путін анонсував завершення будівництва сховища для тактичної ядерної зброї в Білорусі до 1 липня. Там буде розміщено російське ядерне озброєння.

У Європі вже відреагували на новий російський ядерний шантаж – там готові застосувати нові економічні санкції у відповідь на посилення загроз ядерній безпеці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО