Сили оборони «накрили» 8 районів зосередження ворога та вразили два ЗРК – Генштаб

Російські окупанти безуспішно намагалися штурмувати українські позиції на шести напрямках. Крім того, противник не полишає спроб захопити місто Бахмут.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 19 березня.

Протягом доби ворог завдав 1 ракетного та 7 авіаційних ударів по території України, здійснив 9 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Найбільше від атак окупантів постраждали Запорізька та Донецька області.

ЗСУ відповіли на це вісьмома ударами по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів та складів боєприпасів. Крім того, українським воїнам вдалося уразити два ворожі зенітно-ракетні комплекси рф.

На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб захопити Бахмут. Відбито атаки противника в районах населених пунктів Бахмут, Іванівське, Богданівка та Григорівка.

На Куп'янському та Лиманському напрямах противник намагається прорвати оборону українських військ. Вів невдалі наступальні дії в районі населеного пункту Новоселівське. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Веселе, Куп'янськ, Крохмальне, Піщане та Берестове Харківської області та Новоселівське, Невське та Білогорівка у Луганській області.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам'янка, Авдіївка, Північне, Бердичі та Мар'їнка. Ворожих обстрілів зазнали Кам'янка, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Вугледар, Велика Новосілка та Ненучне Донецької області.

У Генштабі повідомили, що росіяни продовжують чинити психологічний тиск на місцеве населення на тимчасово окупованих територіях з метою примусу до громадянства рф.

«Так, у населеному пункті Азовське тимчасово зайнятої території Запорізької області посилено контррозвідувальний режим. Під час нього активно перевіряють місцеве населення щодо наявності російського паспорта. Громадяни, які не мають його, змушені миритися з додатковими перевірками, що супроводжуються затриманням», – заявили у Генштабі.

Крім цього, російські окупанти продовжують мародерити і відбирати житло у мирних громадян на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, у населеному пункті Стрілкове Херсонської області, у сільській раді, окупаційною адміністрацією розробляється розпорядження про примусове незаконне відчуження будинків громадян України, які вимушено залишили населений пункт. Житло хочуть передати для проживання військовослужбовцям рф.

Нагадаємо, минулої доби українські захисники ліквідували 710 російських загарбників і знищили понад 50 російських танків, броньованих машин та артсистем.

Раніше повідомлялося, що у Криму виник дефіцит крові у цивільних лікарнях, бо її використовують для лікування поранених російських окупантів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО