Найближчими тижнями Канада передасть Україні вісім танків Leopard 2

Найближчими тижнями Канада відправить в Україну вісім танків Leopard 2. Разом з ними Україна отримає боєприпаси для артилерії калібром 155 мм, а також ракети для систем протиповітряної оборони.

Про це говориться у заяві Міністерства національної оборони Канади.

Так, Канада пожертвує 8 тис боєприпасів калібру 155 мм, а також 12 ракет протиповітряної оборони із запасів канадських Збройних сил для підтримки тих систем ППО, які вже мають ЗСУ.

Крім того, Україна отримає від Канади понад 1,8 тис тренувальних снарядів калібром 105 мм для танків Leopard 1 – їх Україна отримає від Німеччини, Данії і Нідерландів.

Також повідомляється, що Збройні сили Канади розпочали поставку двох додаткових основних бойових танків Leopard 2.

Усього Канада надасть Україні вісім танків Leopard 2. Чотири з них вже прибули до Польщі. Разом з машинами прибув персонал, який здійснюватиме інструктаж українців.

Усі танки Leopard 2 та інша військова допомога повинна прибути в Україну у найближчі тижні.

Раніше стало відомо, що Україна отримає від Канади вісім танків Leopard 2 замість чотирьох. Разом з ними надається ремонтно-евакуаційна машина та понад 5 тисяч 155 мм снарядів.

При цьому спочатку влада Канади ухвалила офіційне рішення про надання бійцям ЗСУ чотирьох танків Leopard 2 у рамках військової допомоги.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО