НАБУ завершило розслідувати справу про хабар посадовцю поліції Сумщини

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Сумській області Романа Шевченка та адвоката Євгена Руднєва в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«6 березня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно одного з керівників слідчого управління ГУ Нацполіції у Сумській області (посада вказана на момент вчинення злочину) та його спільника - адвоката, яких викрито на одержанні неправомірної вигоди. На сьогодні детективам НАБУ надано доручення відкрити стороні захисту матеріали справи на ознайомлення», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця СУ ГУ Нацполіції Сумщини та адвоката. Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, посадовець Нацполіції вимагав від підприємця надати йому неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, а також підбурював до надання грошей нібито керівництву прокуратури області.

Свої послуги слідчий поліції оцінив у 10 тисяч доларів, однак згодом «сторгувався» на 8000 дол. Кошти мали передати двома траншами за посередництва спільника-адвоката. Працівника поліції та його спільника було затримано після одержання ними частини обумовлених коштів у розмірі 5000 дол.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО