Зведення Генштабу: Сили оборони вразили ворожий «Бук» та 9 районів скупчення військ рф

Російська армія та ворожі найманці, як і раніше, зосереджують основні сили на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 7 березня.

Протягом доби противник завдав 19 авіаційних та 1 ракетний удар по території України, а також здійснив 5 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Українські війська відповіли ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки оккупантів.

Так, авіація Сил оборони завдала 6 ударів по військах рф, а підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 1 російський зенітний ракетний комплекс ППО «Бук-М1-2» та 3 райони зосередження живої сили противника.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районі міста, а також у районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка. Ворожих обстрілів зазнали Желєзнянське, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмута, Іванівське, Ступочки, Диліївка, Торецьк, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Гряниківки, Невського та Спірного. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Табаївка та Крохмальне Харківської області; Стельмахівка, Невське, Краснопопівка, Діброва Луганської області, а також Серебрянка, Спірне, Роздолівка, Федорівка та Ягідне Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Красногорівка, Новокалинове, Кам'янка, Північне, Першотравневе, Невельське та Мар'їнка. Ворожих обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів. Серед них – Бердичі, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка, Времівка та Ненудне Донецької області.

У Генштабі повідомили, що окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення на тимчасово окупованих територіях.

«У населеному пункті Стрілецьке Генічеського району в місцевих навчальних закладах початкової освіти вчителі змушують учнів та батьків залишатися після занять та вивчати конституцію та законодавчі акти Росії, а також історію країни-окупанта. Під час перерв дітей змушують вчити та співати російський гімн», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, за добу було знищено понад тисячу окупантів, 9 танків, 11 ББМ, 23 артилерійські системи, 3 засоби ППО, літак, 9 безпілотників.

Раніше ЗМІ озвучили загальні втрати російської армії у боях під Бахмутом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО