У ЗСУ розповіли, чим саме небезпечні баражуючі авіаційні бомби та чи можна їх знищити

Російські баражуючі авіаційні бомби можуть залітати на десятки кілометрів. Для їх перехоплення Україні потрібні сучасні багатофункціональні літаки.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляє в ефірі національного телемарафону.

«Вони запускають ракети дистанційно, як вони це роблять з весни минулого року, а можуть застосовувати кориговані авіаційні бомби. Ракетне озброєння теж не безмежне у ворога. Тому плануючі бомби, кориговані авіаційні бомби, які мають крила можуть залітати на десятки кілометрів», - зазначив він.

Ігнат додав, що Україна потребує сучасних винищувачів, зокрема F-16, аби перехоплювати керовані авіаційні бомби, а також «відганяти» літаки, які роблять запуски.

Окрім цього, представник ПС ЗСУ додав, що баражуючі бомби також можуть знищувати комплекси ППО Patriot та SAMP-T, проте таких установок потрібно велика кількість, аби захистити Україну.

Варто зазначити, що нещодавно рф вперше застосувала в Україні плануючі бомби вагою 1,5 тонни, атакувавши Чернігівську область.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли, скільки авіаударів росіяни завдають по Україні щодня.

Раніше прем'єр-мінстр Шмигаль повідомив, як цього року захищатимуть енергооб'єкти від ударів рф.

Також стало відомо, що масовані ракетні атаки російських окупантів можуть залишитися в минулому, зараз рф у пошуку нової тактики.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО