Парламент Молдови ухвалив декларацію із засудженням агресії росії проти України

Парламент Молдови підтримав декларацію, яка засуджує агресію російської федерації проти України.

Про прийняття відповідного рішення повідомила пресслужба законодавчого органу.

За ухвалення декларації проголосували 55 депутатів від партії «Дія та солідарність». При цьому депутати від Блоку комуністів та соціалістів залишили залу засідання, а представники проросійської партії «Шор» взагалі не з'явилися в парламенті.

У декларації зазначено, що росія з лютого 2014 року веде незаконну, нічим не спровоковану та необґрунтовану агресивну війну проти України, яка 24 лютого переросла у повномасштабне вторгнення.

«Цей акт відкритої агресії є військовими злочинами і грубим і серйозним порушенням принципів міжнародного права та міжнародних зобов'язань, взятих на себе росією», – йдеться в документі.

Серед іншого народні обранці закликали негайно припинити військові дії проти України, підтримали створення спеціального трибуналу для розслідування злочинів росії, а також підтвердили готовність продовжувати надавати гуманітарну допомогу Україні.

Нагадаємо, кілька днві тому проросійські сили організували у столиці Молдови антиурядовий мітинг. Учасники акції спробували прорватися до будівлі уряду, проте поліція зупинила їх.

Незадовго до цього президент країни Майя Санду заявила про плани росії здійснити держпереворот у Молдові.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО