У ГУР пояснили, навіщо росіяни накопичують авіацію біля кордону з Україною

Росіяни накопичили певну кількість штурмової авіації біля кордонів з Україною. Ймовірно, вона буде задіяна на найважливіших напрямках, де противник намагається вести наступ.

Про це РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк.

«Вони там не досягли жодного стратегічного успіху, 95% сухопутних військ рф так чи інакше бере участь в агресії проти України, у них нема чим і кому воювати. Тому росіяни вирішили збільшити свій наступальний потенціал застосуванням авіації», – пояснив Черняк.

При цьому він додав, що українська система протиповітряної оборони з кожним днем посилюється, і літаки буде збивати ще простіше, ніж ракети або дрони.

У Повітряних силах ЗСУ також наголосили, що побоюватися масованих бомбардувань авіацією не варто. Як зазначив Юрій Ігнат, здійснювати такі авіанальоти, як у Сирії, агресор не зумів рік тому й тим більше не зможе зараз.

«Вони можуть почати більш активно застосовувати фронтову авіацію, але там теж чимало людей із ПЗРК, збільшення кількості літальних апаратів посене за собою і збільшення втрат. Вони можуть наростити інтенсивність на лінії фронту – якщо буде активно йти піхота, то буде потрібна більша авіаційна підтримка. А вглиб України вони навряд чи залітатимуть – російська авіація буде просто знищена», – сказав речник Повітряних сил.

Нагадаємо, раніше у Повітряних силах ЗСУ говорили, що на аеродромах у Криму, росії та Білорусі знаходиться близько 700 літальних апаратів.

У ЗСУ також запевняли, що росія не буде масово застосовувати авіацію і посилати на Київ «сотні літаків».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО