89% українців готові продовжувати війну до повної перемоги над рф – опитування

Більшість українців – а саме 89% – погоджуються продовжувати боротьбу навіть попри загрозу завдання росією ядерного удару по Україні.

Про це повідомляє видання Tagesspiegel з посиланням на результати опитування, проведеного на замовлення Мюнхенської конференції з безпеки.

Також повідомляється, що 85% опитаних не влаштовує відступ росії до кордонів станом на 24 лютого 2022 року. Їх вимогою є звільнення усіх окупованих територій України, зокрема повернення Донбасу та Криму.

72% українців вважають необхідними довгострокові поставки зброї із Заходу. Близько двох третин переконані, що Україна не зможе бути у безпеці поза НАТО. 75% опитаних вважають, що захищеність України неможлива без західних гарантій безпеки. Так, явна більшість більше довіряє США та НАТО в захисті своєї країни, ніж ЄС.

«Згуртованість українського населення, об'єднаного рішучістю захищати власну демократію від автократичного ревізіонізму росії, є ключовою причиною дивовижної стійкості України», – наголошують автори опитування.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування, підтримка вступу України до НАТО знову зросла за останні місяці та є найвищою за історію спостережень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО