Антикорупційний суд не повернув обвинувальний акт стосовно Микитася

Вищий антикорупційний суд відмовився повернути обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата Максима Микитася, якому інкримінують спробу підкупу міського голови Дніпра Бориса Філатова за 22 млн євро.

Таке рішення 7 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання захисника обвинуваченого Максима Микитася про повернення обвинувального акту відмовити», – оголосив головуючий суддя Володимир Воронько.

Нагадаємо, ВАКС заарештував екснардепа Микитася з альтернативою 260 млн грн застави. Щоправда АП ВАКС пізніше зменшила заставу до 100 млн грн, залишивши підозрюваного під вартою.

Раніше у жовтні 2022 року НАБУ і САП затримали екснардепа Микитася за підозрою у спробі підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова. За версією обвинувачення, у жовтні 2022 року екснардеп запропонував меру Дніпра неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в місті поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. «Лояльність» мера Микитась оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО