Підкуп посадовців Офісу генпрокурора: двом адвокатам повідомили про підозру

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру двом адвокатам, які підбурили бізнесмена надати 300 тисяч доларів неправомірної вигоди посадовцям Офісу генерального прокурора і Державної фіскальної служби.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«Детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили адвокатам про підозру у підбурюванні особи надати неправомірну вигоду, а також у пособництві у її одержанні посадовцями ОГП та ДФС України. Їхні дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України», – інформує НАБУ.

У САП додали, що у 2021 році адвокати, діючи на попередньою змовою між собою, а також з невстановленими слідством особами, запропонували громадянину за грошову винагороду закрити провадження, що стосувалось збуту під виглядом лікарських препаратів речовин, які не мають лікувальних властивостей та не зареєстровані на території України. Також вони пообіцяли повернути чотири дороговартісних автомобіля (Mercedes-Benz S400 CDI, Porsche Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover), арештованих в межах цього провадження.

«Для реалізації задуманого адвокати нібито мали передати 300 тис. дол. службовцям Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС, а також начальнику відділу та безпосередньо вищому керівництву ОГП. За свою допомогу особи хотіли отримати «бонус», розмір якого сягав 20 тис. дол. Бажаючи отримати гроші, адвокати неодноразово погрожували громадянину та підкреслювали, що якщо не досягнути домовленості, то провадження й надалі розслідуватиметься, особа отримає підозру, а рішення про арешт майна не буде скасовано», – додали в прокуратурі.

Адвокати цей злочин так і не змогли довести до кінця - громадянин, усвідомлюючи протиправність дій, відмовився від домовленостей.

У САП і НАБУ додали, що уже обвинувачують двох колишніх посадовців ОГП та посередника, які теж пообіцяли закрити вказану справу та повернути автомобілі. За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності ОГП Олега Гальченка-Авілова, його заступника Захара Антипова і посередника Ігора Осиповича. Їхню справу слухають у Вищому антикорупційному суді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО