У МОК вважають допустимою концепцію виступу росіян під нейтральним прапором

Міжнародний олімпійський комітет прокоментував можливий допуск російських спортсменів до міжнародних змагань.

Заява МОК оприлюднена у Twitter.

МОК відповів на офіційний лист двох спеціальних доповідачів Ради з прав людини ООН, які висловили занепокоєння з приводу рекомендацій комітету усунути російських та білоруських атлетів, ґрунтуючись виключно на їхньому громадянстві.

«Концепція, що обговорюється, підтримується переважною більшістю олімпійського руху і відображає те, що ми бачили на практиці протягом останніх двох тижнів на Australian Open. Спортсмени змагалися у турнірі як окремі спортсмени під нейтральним прапором без ідентифікації своєї країни. Ця концепція добре зарекомендувала себе і також використовується у велоспорті та низці професійних ліг у Північній Америці та Європі», – повідомляють у МОК.

«Принципи, на яких базується концепція, відповідають Олімпійській хартії та поважалися та поважаються всіма НОК світу, які виявили, що їхня країна постраждала від війни чи іншого збройного конфлікту», – вважають у МОК.

Нагадаємо, Україна може відмовитися від участі в Олімпіаді-2024 у Парижі через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

Керівники ОІ-2024 відмовили Володимирру Зеленському у проханні заборонити участь у змаганнях спортсменам з росії. Збірним росії та білорусі дозволили взяти участь в Олімпіаді-2024 лише під нейтральним прапором.

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк висловив думку, що спорт не може бути поза політикою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО