Затримано коригувальників ракетних обстрілів Дніпра – перевіряють їхню причетність до удару по житловому будинку

СБУ під час спецоперації у Дніпрі затримала сім російських агентів, які коригували ракетні удари по місту.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, затримані передавали росіянам координати об'єктів критичної інфраструктури, зокрема енергогенеруючих підприємств.

«Ці відомості окупанти використовували для підготовки і здійснення ракетних ударів по місту. А після обстрілів агенти відвідували місця «прильотів», щоб встановити наслідки повітряних атак і повторно їх скоригувати. Наразі перевіряється інформація про можливу причетність затриманих до ракетного удару рф по житловому будинку у Дніпрі 14 січня цього року», – йдеться у повідомленні.

Крім того, російські агенти збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів Сил оборони в регіоні, намагаючись виявити позиції ППО.

Інформацію коригувальники передавали російському ГРУ через резидента групи. Ним виявився громадянин росії, який раніше жив у Дніпрі. Після створення у 2014 році місцевої прокремлівської громадської організації він втік до рф, де його завербувала ГРУ.

Під час обшуків у затриманих правоохоронці виявили: саморобні вибухові пристрої; комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами законспірованого листування з ворогом; прокремлівську літературу.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, 14 січня цілеспрямованим ракетним ударом окупанти зруйнували частину багатоповерхового будинку у Дніпрі. За останніми даними, загинули 46 людей та 80 – поранені.

СБУ вже встановила особи російських військових, причетних до ракетного удару.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО