ВАКС наклав штраф на нардепа «Слуг народу» Пашковського

Вищий антикорупційний суд наклав 5368 грн грошового стягнення на народного депутата від фракції «Слуги народу» Максима Пашковського, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«19 січня 2023 року у Вищому антикорупційному суді заплановано судове засідання з розгляду справи за обвинуваченням народного депутата України у декларуванні недостовірних відомостей. Проте засідання вдруге поспіль не відбулось, у зв'язку з неявкою обвинуваченого. Суд визнав причини неявки неповажними та наклав на обвинуваченого ще одне грошове стягнення у розмірі майже 5,4 тис. грн», – інформує прокуратура.

У повідомленні не вказується прізвище нардепа, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Пашковського.

Наступне засідання у справі призначено на 08:00 23 січня 2023 року.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення в декларації нардепа Пашковського. Пізніше на підставі цих матеріалів НАБУ і САП повідомили політику про підозру.

За версією обвинувачення, у декларації за 2020 рік нардепа не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року. Таким чином, він не задекларував нерухоме майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 та абз. 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО