Естонія відправить Україні рекордний пакет військової допомоги

Уряд Естонії схвалив відправку в Україну найбільшого з початку повномасштабної війни пакету військової допомоги загальною вартістю 113 млн євро.

Як пише місцеве видання ERR, до нього увійдуть гаубиці, боєприпаси, машини підтримки артилерійських частин та гранатомети.

Таким чином, після відправлення цієї партії допомоги загальний обсяг військової підтримки України з боку Естонії зросте до 370 млн євро – це трохи більше 1% ВВП країни.

Естонія передасть Україні десятки гаубиць калібру 155 та 122 міліметри, тисячі снарядів, вантажний автотранспорт для їх перевезення, понад 100 протитанкових гранатометів Carl-Gustav та понад 1000 пострілів до них.

«Якщо впаде Україна, опиниться під загрозою свобода і в решті світу. Допомагаючи Україні захищати свою незалежність, ми захищаємо право на свободу та демократію всіх держав, зокрема Естонії», – сказала прем'єр-міністерка Кая Каллас.

Нагадаємо, останній пакет допомоги Естонії Україні було схвалено у грудні. Туди, зокрема, увійшли безпілотники та зимове обмундирування.

Напередодні стало відомо, що США готують один із найбільших пакетів військової допомоги Україні. За інформацією ЗМІ, пакет включатиме кілька восьмиколісних броньованих бойових машин Stryker, а також ракети GLSDB.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО