Обвинуваченому ексдепутату Хмельницької облради продовжили обов'язки

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду продовжила до 19 березня строк дії обов'язків, покладених на колишнього депутата Хмельницької обласної ради Миколу Харкавого, якого визнали винуватим у шахрайстві і засудили до семи років позбавлення волі.

Таке рішення 16 січня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити. Продовжити строк дії обов'язків, які покладено на обвинуваченого (Миколу Харкавого – ред.), строком з 20 січня 2023 року до 19 березня 2023 року включно: не відлучатись за межі України без дозволу суду; залишити на зберіганні у відповідних органів державної влади паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну; повідомляти прокурора та суд про зміну місця свого проживання та/або перебування, та/або місця роботи», – йдеться в рішенні.

Раніше АП ВАКС зупинила слухання справи Харкавого у зв'язку з його мобілізацією. Справа досі зупинена.

Як відомо, ВАКС визнав ексдепутата Харкавого винуватим і засудив його до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Харкавий вчинив підбурювання до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, а саме директору комунального закладу освіти, у розмірі 50 тисяч доларів. Як вважає слідство, депутат пообіцяв сприяти поновленню контракту з цим директором та фінансуванню капітальних видатків закладу освіти в розмірі понад 20 млн грн, зокрема задля будівництва спортивної зали.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО